Tips Social Media

Ouderavond Mediawijsheid

Digitale opvoeding, Cyberpesten en grooming… belangrijke tips en onderwerpen!

Miranda Kleyweg neemt de ouders mee op een reis door de digitale wereld. Het doel is de ouders te informeren over de leuke maar ook mogelijke gevaren in de nieuwe wereld van hun kinderen.

De digitale wereld is de nieuwe realiteit en is niet meer weg te denken. Kinderen komen er op steeds jongere leeftijd mee in aanraking.

Miranda: “Als ik in groep 5 vraag wie er een Smartphone heeft, gaan er al wat handen omhoog. En in groep 8 hebben ze naast een Smartphone vaak ook een tablet of laptop, of alle drie.

Het is voor kinderen de manier van communiceren en het delen van informatie met elkaar. Daar is niets mis mee. Door Instagram, Facebook en WhatsApp blijven ze in contact met elkaar. Leuk en nuttig tegelijk.

Het is echter wel van belang de kinderen inzicht te geven in wat de mogelijke gevaren kunnen zijn.

Als je dit op een interactieve manier doet en met de kinderen op hun niveau in gesprek gaat creëer je bewustwording en maak je ze digivaardig(er), en dat is precies de bedoeling van de voorlichting.

Ik vind het belangrijk naast de kinderen ook ouders en opvoeders te informeren zodat zij op de hoogte zijn en hun kinderen kunnen begeleiden en beschermen in de digitale wereld.”

In het bestand hieronder staan een aantal tips die Miranda de ouders meegaf deze avond.

Kortom: een zeer geslaagde ouderavond!

Social Media Tips voor ouders