vereniging
bestuursbureau
scholen

Maand archief

Organisatie

Onze school maakt onderdeel uit van de stichting Floréo. Floréo betekent groei. En dat is wat wij willen dat elk kind doormaakt.

Groei wordt gestimuleerd door een warme, veilige omgeving waar kinderen uitgedaagd worden om zich te ontwikkelen. Ontwikkeling komt tot stand in verbinding met anderen. In een veranderende wereld is de school de plek waar kinderen samen kunnen komen. Een plek waar een waardevolle interactie tussen mensen mogelijk gemaakt wordt. Die interactie is het middel om tot leren te komen.

Binnen Floréo gaan we uit van het kind als uniek mens. Wij gaan uit van verschillen en vertalen dat in kansen. Kansen om tot groei te komen! Met de naam Floréo zetten wij ons zelf voor een opdracht: Elk kind dat toevertrouwd wordt aan de scholen kan groeien en ontwikkelen als uniek mens in verbondenheid!

Op https://stichtingfloreo.net vindt u meer informatie.

De stichting heeft 6 scholen onder zich. Twee in Maassluis, één in Brielle en drie in Hellevoetsluis.

De RKBS Hendrik Boogaard heeft 2 locaties. Eén locatie aan de Sportlaan en één aan de Rode Kruislaan. In de loop der tijd zijn het 2 aparte scholen geworden met ieder een eigen schoolleiding en identiteit. Er is veel contact tussen de schoolleiders.