Eten en Drinken

Rond 10 uur

‘s Ochtends is er in elke groep een korte pauze waarin de kinderen naar buiten gaan. Voor of na het buitenspelen is er gelegenheid om iets te eten en te drinken. De kinderen kunnen hiervoor iets gezonds meenemen, zoals fruit, een koek zonder chocolade of een boterham. Snoep en koolzuurhoudende dranken zijn niet toegestaan. Het is fijn als trommels en bekers voorzien zijn van een naam. Woensdag is fruitdag en de andere dagen stimuleren wij ook om fruit en/of groente mee te nemen.

Rond 12 uur

Rond het middaguur is er in elke groep een pauze waarin de kinderen naar buiten gaan. Voor of na het buitenspelen is er gelegenheid om de lunch te eten en te drinken. De kinderen kunnen dan een boterham eten. Snoep en koolzuurhoudende dranken zijn niet toegestaan. Het is fijn als trommels en bekers voorzien zijn van een naam.

JOGG – Lekker Bezig Hellevoetsluis.

JOGG staat voor jongeren op gezond gewicht. Hellevoetsluis is een JOGG gemeente en onze school is één van de scholen die hierbij is aangesloten. De aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht voeren wij in Hellevoetsluis uit onder de term ‘Lekker Bezig! Hellevoetsluis. JOGG is de beweging waarbij iedereen zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Wij stimuleren de kinderen om iedere dag fruit/groente mee te nemen. Natuurlijk mag uw kind wanneer dit niet voldoende is een boterham meenemen. Wij promoten dat water drinken, prima is om de dorst te lessen. Op school staat een koudwatertappunt waar de kinderen voor schooltijd en in de pauze hun bidon mogen vullen.

Jarig en trakteren

Wanneer uw kind jarig is, mag er getrakteerd worden in de klas en aan de leerkrachten. Wij verzoeken u om de traktatie bescheiden en gezond te houden.